چراغ خطی یا لاینر نوعی چراغ ال ای دی است که به دلیل شکل ظاهری خطی و نورپردازی یکنواخت، به عنوان المانی مدرن و کاربردی در نورپردازی محیط های تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد. نحوه نصب چراغ های خطی، با وجود تنوع در مدلها، به طور کلی فرآیندی ساده و قابل انجام توسط افراد مبتدی است. در ادامه به بررسی نحوه نصب ، مراحل و نکات هنگام نصب چراغ های لاینر میپردازیم.
چگونه چراغ خطی را نصب کنیم؟
به طور کلی فرآیند نصب چراغ های خطی بسته به نوع لامپ و محل نصب آن متفاوت است. این سوال که چگونه چراغ خطی را نصب کنیم؟ به دلیل تنوع روش نصب چراغ های خطی و انعطاف پذیری آنها برای استفاده در محیطهای مختلفی مانند: زیر کابینت، داخل گچبرگ، دیوار و… پاسخ ساده ای ندارد. در ادامه مراحل نصب انواع چراغ خطی را به صورت کامل توضیح میدهیم.
مراحل نصب انواع چراغ خطی
چراغ های لاین از لحاظ نحوه نصب به دو دسته چراغ های خطی آویز (روکار) و توکار تقسیم میشوند.
نحوه نصب چراغ خطی آویز
از چراغ های خطی آویز (روکار) به منظور نصب بین پارتیشنهای چوبی، روی سقف، نصب دیواری و شیارهای فلزی میتوان استفاده کرد. نحوه نصب چراغ های آویز به سقف، معمولا به دو صورت با اتصال دو نوع آویز به گیره ای که در پشت بدنه چراغ قرار دارد است. این دو نوع آویز ها کابل آویز و آویز تلسکوپی هستند.
در کابل آویز از کابل فولادی نازک با ارتفاع قابل تنظیم و تحمل وزن تا 20 کیلوگرم استفاده می شود، انتها کابل را داخل گیره قرار میدهیم و سفت میکنیم و ابتدا آن از یک استوانه فلزی عبور میدهیم. این استوانه به گونه ای طراحی شده است که با کشیدن کابل داخل آن می توانید ارتفاع نصب چراغ خطی خود را تعیین کنید. پس از تعیین ارتفاع، با چسباندن آویز ها به سقف، نور خطی در تعادل است. حتما مطمئن شوید که لامپ شما صاف است و وزن لامپ به طور مساوی در طول آن توزیع می شود.
آویز تلسکوپی از نظر کیفیت و تحمل وزن مشابه کابل آویز است، ولی در ظاهر و اتصال برق کمی متفاوت دارد. قطر آویز تلسکوپی بزرگتر از قطر کابل آویز است و ممکن است به اندازه کابل آویز ظرافت نداشته نباشد، اما از طرف دیگر، اگر به آویز تلسکوپی استفاده کنید، دیگر نیاز به استفاده از کانکتور های برق جداگانه ندارید.لامپ های آویز خطی پس از نصب لامپ یک رفلکتور آویزان روی بدنه داخل آن قرار میگیرد و با نصب دیفیوزر لامپ همه چیز برای نور آماده میشود.
نحوه نصب چراغ خطی توکار
در نصب چراغ های خطی توکار، به طور معمول به لبه هر طرف چراغ 1 سانتی متر اضافه میشود تا خطا برش در ساختار سقف را پوشش دهد و به حداقل برساند. برای استفاده از لامپ خطی با عرض پروفیل 6 سانتی متر شیار 7 سانتی متر و برای لامپ خطی با عرض 9 سانتی متر شیار 10 سانتی متر کافی است. پس از قرار دادن لامپ لاینر در محل برش بست های آنرا سفت و پیچ ها را تنظیم کنید تا در جای خود ثابت قرار بگیرد. منبع تغذیه را به سیم برق متصل کنید و سیم ها را در داخل دیوار یا سقف قرار دهید. کار نصب چراغ خطی توکار در اینجا تمام می شود.
نصب چراغ خطی روکار
برای نصب چراغ های خطی روکار از ابزار های مورد نیاز شما فقط به پیچ و مته نیاز دارید. با توجه به جایی که در سقف یا دیوار مد نظر دارید، ابتدا سوراخ هایی در بدنه لامپ و همچنین دیواری که لامپ به دیوار متصل می شود ایجاد کنید. سپس با عبور و سفت کردن پیچ استاندارد داخل این سوراخ، محل اتصال لامپ به سازه را محکم بکنید.
نصب چراغ خطی گرد آویز
نصب چراغ گرد آویز به طور کلی ساده است و می توانید آن را در چند گام ساده انجام دهید:
- محل نصب را مشخص کنید و ارتفاع مناسب را برای آویزان کردن چراغ تعیین کنید. به طور مثال، ارتفاع مناسب برای چراغ آویز بالای میز ناهارخوری حدود 70 تا 80 سانتی متر است.
- برق را از فیوز قطع کنید. اگر در محل مورد نظر چراغ سقفی قدیمی وجود دارد، آن را با احتیاط جدا کنید.
- سیم های برق را به سیم های چراغ وصل کنید. برای این کار، از سیم لخت کن برای جدا کردن روکش سیم ها و پس وصل کردن از چسب برق برای اتصال آنها استفاده کنید.
- پایه چراغ را به سقف وصل کنید. برای این کار، از پیچ و رولپلاک مناسب استفاده کنید.
- برق را وصل کنید و عملکرد چراغ را بررسی کنید.
چه نکاتی را هنگام نصب چراغ خطی باید رعایت کنیم؟
نکاتی که به هنگام نصب چراغ های لاینر باید رعایت کنید شامل موارد زیر میشود :
- قبل از شروع کار، برق را قطع کنید.
- از ابزار مناسب برای نصب استفاده کنید.
- به دستورالعملهای نصب چراغ خطی توجه کنید.
- از چراغ خطی مناسب با ولتاژ و وات مورد نظر خود استفاده کنید.
برای اطلاعات بیشتر خط تولید چراغ های لاین را مطالعه میتوانید کنید.
تجهیزات مورد نیاز برای نصب چراغ لاینر
برای نصب چراغ لاینر به تجهیزات زیر نیاز داریم :
- چراغ خطی
- اتصالات و بستهای مناسب
- سیم برق
- ابزار مناسب برای نصب (مانند مته، پیچ گوشتی، انبر دست)
- گل میخ یاب (در صورت نیاز)
بهترین مکان برای به کاربردن چراغ خطی یا لاینر نوری کجاست؟
اگر بخواهیم از برخی کاربردهای این محصولات نام ببریم باید به نورپردازی مکان های زیر اشاره کنیم:
1. کلینیک ها، مراکز درمانی و بیمارستان ها
با توجه به یکنواخت بودن روشنایی لاینر ها، برای نورپردازی کلینیک ها و بیمارستان ها گزینه مناسبی هستند. به ویژه انواع چراغ های خطی با نور سفید که میتوانند جلوه تمیز و شیک به این مکانها بدهند که با کاربری آن ها نیز سازگاری زیادی دارد.
2. ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی
انعطاف پذیری چراغ های خطی امکان نصب آنها را در ابعاد مختلف به ما می دهد. از سوی دیگر، تنوع رنگ بالا در نور لاینر ها به ما این امکان را می دهد که تن رنگی فضای موردنظر خود را سهل تر اجرا کنیم.چراغ خطی
3. بوتیک ها و کافه ها
استفاده از چراغ های خطی آویز در چنین محیط کافه و مغازه امکان نورپردازی بهتر فضاهای که تمرکز بیشتر نیاز دارند را فراهم می کند. ساختار مینیمال لاینر ها به ما در طراحی و نورپردازی بهتر و خلاقانه تر کمک میکند.
در مکان هایی که سقف بلند دارند از کدام چراغ خطی استفاده کنیم؟
در مکانهایی که سقف بلند دارند، از چراغ خطی لاینر آویز با خروجی لومن بالاتر میتوان استفاده کرد. این نوع چراغها به دلیل آویزان شدن از سقف، نور را به طور یکنواخت در فضا پخش میکنند و در ارتفاع دلخواه نصب میشوند. زمانی که شما چراغ خطی را نصب کنید تا حداقل ۱۰ سال نیازی به تعویض آن ندارید و در صورتی هم که مشکلی برای این لاینر آویز ها پیش بیاید، هزینه نگهداری این چراغها بسیار جزیی است.
کلام آخر
با توضیحاتی که در بالا برای شما دادیم، نصب چراغ های خطی اگر که تایم ، دقت و توجه به جزئیات را دارید میشود توسط خود شما با در نظر گرفتن دستورالعمل های ایمنی انجام شود. اما اگر نیاز به کمک و مشاوره برای نصب چراغ های لاینر یا خطی خود دارید میتوانید با کارشناسان الکتروتات تماس گرفته و هماهنگی های لازم برای تهیه و نصب چراغ خطی را داشته باشید. چراغ های خطی چه آویز یا توکار باشد، یک راه حل روشنایی مدرن، موثر و به صرفه برای هر فضای مسکونی یا تجاری است.